Tiedotteet

Viikonvaihteessa kilpailtiin nuorten Suomen mestaruuksista kahdella eri paikkakunnalla: Raaseporissa kilpailivat 14-15-vuotiaat ja Iisalmessa 16-17-vuotiaat tytöt ja pojat. Molemmissa kisoissa oli mukana myös Virkiän edustajia, joiden varmat otteet ja hienot venymiset toivat Lapualle kolme henkilökohtaista mitalia ja yhden parikilpailumitalin.

 

 

 

Iisalmen Sankariniemen kentällä nähtiin hurjan kovatasoinen moukarikisa, kun 16-vuotiaat naiset antoivat kolmekiloiselle lekalle maailmanluokan kyytiä. Sara Killinen leiskautti huipputuloksen 64,46, mutta joutui tyytymään SM-hopeaan, kun Kaustisen Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen kiskaisi ennätyksensä 66,71. Killinen sijoittuu viikkoa aiemmin heittämällä ennätyksellään 64,82 Suomen kaikkien aikojen 16-vuotiaiden tilastossa kolmanneksi ja kuluvan kauden maailmantilaston sijalle seitsemän. Hurjaan vireeseen loppukaudesta yltynyt Killinen myös lunasti odotetusti yhdessä Kivisen kanssa suorituksillaan kisaliput Tukholmassa 2.-3.9. kisattavaan nuorten Ruotsi-otteluun. Monipuolisena heittäjänä tunnettu Killinen osallistui Iisalmessa myös kuulantyöntöön, jossa sijoittui kauden parhaallaan 12,89 kuudenneksi.

 

Virkiän kaksi muuta henkilökohtaista mitalia tulivat kävelystä. Heta Veikkola käveli T14 3000m aikaan 15.42,32 ja ylsi hopealle Savonlinnan Riennon Eevi-Inkeri Tossavaisen viedessä mestaruuden ajalla 15.07,22. Kävelyurheilun dramatiikkaakin nähtiin tyttöjen kisassa, kun parin kierroksen jälkeen peesissä kävellyt kaveri astui Veikkolan kantapäälle niin, että Veikkolalta lähti kenkä jalasta. Loppumatka taittui kuitenkin sukkasiltaankin varsin vauhdikkaasti.

 

Santeri Yliselä käveli P14 3000m hopealle ajalla 21.24,92. Kisan voitti Esbo IF:n Jonathan Ekberg ajalla 18.01,05. Yliselä ylsi SM-mitaleille toiseenkin otteeseen, kun P14 keihään parikilpailusta irtosi pronssia yhdessä Erkki-Antti Laurilan kanssa. Yliselä heitti henkilökohtaisessa kilpailussa yhdeksänneksi tuloksella 38,27 ja Laurila oli yhdestoista heitettyään 35,92.

 

Keihäspaikalla nähtiin Virkiän värejä muissakin sarjoissa. Santeri Suutala heitti 15-vuotiaiden kisassa neljänneksi tasaisella sarjalla, jonka pisin heitto kantoi 55,47. Mitaliin olisi vaadittu Suutalalta ennätysparannus, kun pronssin vei Tampereen Pyrinnön Saku Laine tuloksella 58,21. Suutalan veljeksistä parempaan sijoitukseen ylsi tällä kertaa Santeri, kun isoveli Hermanni heitti Iisalmessa 17-vuotiaissa kuudenneksi tuloksella 63,69. Suutala on joutunut pitämään kesällä kilpailutaukoa selkävaivojen vuoksi, mutta palasi SM-kisoissa lähelle ennätystasoaan.

 

Hiekkakasalla Oskari Käpyahon kolmiloikkakisassa päästiin jännittämään viimeiseen asti, kun Käpyaho piti hallussaan kolmatta sijaa aina viimeiselle kierrokselle saakka hypättyään toisella kierroksella ennätyksensä 12,44. Viidennellä kierroksella ennätyslukemat kaunistuivat uudelleen 12,52:een, mutta kuudennella ja viimeisellä kierroksella neljäntenä ollut IF Drottin Alexander Björkgren nousi kakkoseksi loikittuaan 12,80. Käpyaho tippui näin neljänneksi, mutta vastasi välittömästi viimeisellä hypyllään venyttäen jälleen uuden ennätyksensä 12,61 ja nousi takaisin mitalikantaan. Porin Yleisurheilun Patrik Jakonen pisti kuitenkin vielä kerran kärkikolmikon uusiksi nousten hopealle 12,87 kantaneilla loikillaan. Näin Käpyaho jäi lopulta niukasti neljänneksi. Sentit eivät tällä kertaa olleet Käpyahon puolella pituushypyssäkään, kun kohtalona oli viimeisiltä kolmelta kierrokselta kolmen sentin erolla karsiutuminen ja yhdeksäs sija tuloksella 5,39.

 

Valtteri Loukollakin oli Raaseporissa Karjaan kentällä huonoa tuuria, kun 300m aidat päättyivät hylkäykseen kaatumisen ja ratarikon seurauksena ja 100m aitojen finaali keskeytyi niin ikään kaatumiseen. Molempien lajien mitalikandidaatteihin lukeutunut Louko oli 100m aitojen alkuerien neljänneksi nopein ajalla 14,76.

 

 

 

TULOKSET, SM T/P14-15, Raasepori 25.-27.8.2017

 

TULOKSET, SM M/N16-17, Iisalmi 25.-27.8.2017

 

 

Lue Sara Killisen Kaustisen ennätysheitosta ja SM-kisojen taistosta Suomen Urheiluliiton palvelusta yleisurheilu.fi tästä ja tästä.

 

 

 

 
Takaisin listaukseen