Virkiä Games -kisoissa lukuisia omia ennätyksiä

    Lapuan keskusurheilukentälle saapui tiistai-iltana 86 urheilijaa kilpailemaan tuulisiin ja viileisiin olosuhteisiin. Avoimissa aluekisoissa nähtiin 155 lajisuoritusta ja kilpailijoita oli aikuisista naisista ja miehistä aina 9-vuotiaisiin tyttöihin ja poikiin. Kilpailijat olivat pääsääntöisesti lähiseudun seuroista. Kisoissa saavutettiin lukuisia henkilökohtaisia ennätyksiä erinomaisen ja kannustavan yleisön siivittämänä.

    Yleisesti ottaen erityisesti pikamatkoilla tehtiin hyviä tuloksia, vaikkakin yli 15-vuotiaiden sarjoissa monet tulokset menivätkin myötätuulitulokseksi. Miesten 100 metrin juoksussa Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Niilo Mustalahti painoi menemään satasen aikaan 11.06 sekuntia, joka on hänen omassa ikäluokassaan kova aika. Tyttöjen 15-vuotiaissa 100 metrin kisassa Lapuan Virkiän Inka-Maria Ylitalo pinkoi itsensä maaliin ensimmäisenä ajalla 12.91 sekuntia jättäen taakseen seitsemän muuta eteläpohjanmaalaista kilpailijaa. Myös Inka-Marian aika omassa ikäluokassaan on hyvä suoritus.

   Naisten 17-vuotiaiden sarjassa Alavuden Urheilijoiden Vilma Mäki teki 100 metrin aidoissa kauden kärkituloksen ajallaan 14.13 sekuntia ja tällä Vilma voitti oman ikäluokkansa suvereenisti. T15 keihäässä voittajaksi tuli vasta 12-vuotias Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Joanna Kangas, joka heitti oman metriennätyksensä 38.14. Joannan sarja oli tasainen ja hän sivusi kisassa ennätystään peräti kolmesti, joten tuloskunto on tytöllä melkoinen. Heitollaan Joanna teki myös kauden kärkituloksen 12-vuotiaiden sarjaan.

    Merkittäväksi urheilijaksi kisoissa osoittautui intialainen Sumit Sumit, joka oli ainoa kilpailija miesten keihäässä. Teemu Wirkkalan opastuksessa Kuortaneella parhaillaan harjoittelevan Sumitin sarja oli melko tasainen ja paras heitto kantoi 52.71 metriin. Merkittäväksi urheilijaksi Sumitin tekee se, että hänellä on toisessa jalassaan jalkaproteesi ja hän on heittänyt keihästä vasta alle puoli vuotta. Huhujen mukaan parhaiten Sumit on harjoituksissa heittänyt miltei 60 metrin heiton, jolla kivutaan parayleisurheilutilastoissa korkealle. Sumit lähtee ensi viikolla Kuortaneelta Pariisin paraurheilijoiden keihäskisoihin, jonka jälkeen Sumit kilpailee Berliinissä heinäkuun alussa. Lapuan kisat olivatkin Sumitille oiva paikka ponnistaa Saksan mahtikaupunkeihin. Näihin kisoihin Sumit kaipaili parempaa proteesilla, koska nykyisellä hän ei omien sanojensa mukaan saisi muuta kuin ainoastaan kävellä, joten melkoisesta taistelijasta voidaankin puhua.

    Mainittakoon vielä, että Lapuan Virkiältä on tulossa erinomaisia yleisurheilijoiden alkuja. Mahtavaa oli nähdä, että kisoihin lähti rennolla mielellä moni lapualainen nuori testaamaan kesän kisakuntoa ja saamaan lisää kilpailukokemusta.

Sumit Sumit (oik.) valmentajansa kanssa.

 

Juuso

Tulokset Virkiä Games 5.6. 

Takaisin listaukseen