Virkiäläiset mestareiksi SM-maantiekävelyissä

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki voitti naisten 19-vuotiaiden sarjan ennätyksellään 50.46, joka alittaa 10 kilometrin kävelyn alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 51 minuutin tulosrajan. Toisen polven kilpakävelijälle Kivimäelle ennätyskävely maistui, sillä hän yritti rikkoa MM-tulosrajaa jo kolmatta kertaa kevään ja kevätkesän aikana. Kivimäen entinen ennätys oli 51.16.

- Keväällä oli kaksi epäonnistunutta yritystä. Sen edellisen yrityksen jälkeen oli kuukauden harjoitusjakso. Sen aikana kävin urheilupsykologilla ja tein kaikkeni, että saisin kävelyn onnistumaan, kertoo Kivimäki.

- Nyt jaoin matkan mielessäni osiin ja kun yleensä olen pyrkinyt tasaiseen vauhdinjakoon, aloitin rauhassa ja kiristin lopussa, koska minulla on yleensä hyvä kiri. Se onnistui, Kivimäki lisää.

Myös toinen virkiläinen, vasta 15-vuotias Heta Veikkola voitti Espoossa naisten 17-vuotiaiden sarjan 10 kilometrin kävelyn ylivoimaisesti ajalla 54.57. Eroa toiseksi tulleeseen Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkoseen kertyi maalissa reilut 7 minuuttia. Heta hallitsi kisaa jokaisella väliaikapisteellä.

- Kävely oli teknisesti kunnossa ja vauhti oli suunniteltu hyvin siten, että lopussa oli varaa kiristää vauhtia. Hieman lämmin keli Espoossa oli, mutta se ei minun kävelyn kulkua haitannut, kokonaisuuteen tyytyväinen Veikkola kertoi kisastaan.

 

Juuso

Heta Veikkola Anniina Kivimäen reppuselässä, mukana kuvassa valmentaja Marko Kivimäki. 

 

Anniina Kivimäki tulokset

Heta Veikkola tulokset

Takaisin listaukseen