Karnevaaleilla kilpailtiin viikonloppuna, Killinen paransi SE:tään

Sara Killinen paransi hallussaan olevaa 17-vuotiaiden 4kg:n moukarin Suomen ennätystä menneenä viikonloppuna Kaustisen moukarikarnevaaleilla. Killinen aloitti vaatimattomasti 54-metrisellä, mutta kohensi tulostaan koko ajan kilpailun edetessä. Viimeisellä yrityksellään hän paransi omaa 17-vuotiaiden Suomen ennätystään kolmatta metriä tulokseen 63,53. Killisen tulos sijoittuu 17-vuotiaiden maailmantilastossakin toiselle tilalle.

Sara sijoittui naisten kilpailussa viidenneksi ja hänen edelleen ylsivät ainoastaan EM-rajasta vain 48cm jäänyt Inga Linna,  maajoukkueheittäjä Kati Ojaloo, hallitseva suomenmestari Krista Tervo ja kahdeksankertainen suomenmestari Merja Korpela.

Naisissa todellinen lupaus on Lapuan Sara Killinen, joka paransi omaa 17-vuotiaiden SE:tään lukemiin 63,53. Meillä on paljon lahjakkaita moukarityttöjä, joista Sara on nyt johtotähti. Samaa ei voi sanoa poikapuolesta, ”moukarimestari”  Harri Huhtala analysoi Suomen urheiluliiton nettisivuilla.

Toinen moukarikarnevaalien edustaja oli 13-vuotiaissa kilpaileva Taru Killinen, joka sijoittui oman sarjansa kilpailun viidenneksi tuloksella 33.43. Virkiäläisedustajia nähtiin myös muissa lajikarnevaaleissa ympäri Suomea.

Jämsän kävelykarnevaaleilla Anniina Kivimäki vei naisten 1000m kävelyn voiton ja 15-vuotias Heta Veikkola sijoittui naisten sarjan neljänneksi.  Naisten 5000 metrin kävelyssä Anniina sijoittui kolmanneksi 19-vuotiaiden kauden kotimaisella kärkituloksella 24.10,67 ja Heta kuudenneksi 17-vuotiaiden kauden kotimaisella kärkituloksella 25.28,21. Molempian tulokset ovat myös tyttöjen uusia henkilökohtaisia ennätyksiä.

 Jämsän pikajuoksukarnevaaleilla 20-vuotias Joonas Kokko juoksi kauden parhaansa 11.14 miesten sadalla metrillä, mutta ei yltänyt tuolla ajalla kovatasoisen kilpailun finaaliin.  Inka-Maria Ylitalo sivusi ennätystään 80 metrin aitajuoksussa Jämsän aitajuoksukarnevaaleilla.  Inka-Marian tulos 12,52 ylsi 14-vuotiaiden sarjassa sijalle 7.

Santeri Yliselä puolestaan paransi omaa ennätystään Pihtiputaan keihäskarnevaalien juniorikilpailuissa, yltäen 15-vuotiaiden kilpailun kuudenneksi.  Santerin uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 47,25.

-Julia

Suomen urheiluliiton julkaisun moukarikarnevaaleilta pääset lukemaan TÄSTÄ

Moukarikarnevaalien yleisten sarjojen tulokset näet TÄSTÄ ja juniorisarjojen tulokset TÄSTÄ

Kävelykarnevaalien 1000m tulokset näet TÄSTÄ ja 5000m tulokset TÄSTÄ

Pikajuoksukarnevaalien tulokset näet TÄSTÄ ja aitajuoksukarnevaalien tulokset TÄSTÄ

Keihäskarnevaalien juniorikilpailujen tulokset näet TÄSTÄ

 

Takaisin listaukseen