Kaksipäiväiset moniottelut ratkottiin Lapualla

Aluemestaruusmoniottelut ja kansalliset moniottelut kilpailtiin Lapualla 7.-8.7. Virkiän ja Wisan yhteistyössä järjestetyissä kisoissa ratkottiin miesten, 17- ja 19 -vuotiaiden miesten 10-ottelun mestaruudet sekä naisten ja 17- ja 19 -vuotiaiden naisten 7-ottelun mestaruudet. Kisoissa keskusurheilukentällä oli mukana 19 urheilijaa. Virkiän urheilijoita ei näissä karkeloissa tällä kertaa ollut.

    Miesten sarjassa oli kolme kilpailijaa ja voiton vei kauden kärkituloksen oman ikäisissään tehden Lappajärven Veikkojen 18-vuotias Tarmo Savola 6140 pisteellä. Toiseksi tullut Tapanilan Erän Erkko Laukia jäi Savolasta noin 500 pisteen verran. M19 10-ottelussa kisailijoita oli ainoastaan yksi, mutta Oulun Pyrinnön Joni Heikkisen suoritukset olivat silti vakuuttavia lajissa kuin lajissa. Pisteitä Heikkiselle kertyi 6520. Kauden kärkituloksen M19-vuotiaissa on tehnyt Juuso Toivonen 6998 pisteellä, joten Heikkisen tulos on erittäin hyvä suoritus ottaen huomioon, että hän otteli sarjassa yksinään. Tuloksellaan Heikkinen on myös kautta aikojen 100 parhaan ottelutuloksen tehnyt tässä ikäluokassa. Kilpailun ulkopuolella kilpaillut Tarvasjoen Urheilijoiden Vilhelmi Syrjälä vei nimiinsä M17 10-ottelun saaden kasaan 4336 pistettä. Syrjälä voitti kaikki oman sarjansa lajit paitsi 110 metrin aidat, jotka voitti sarjan toinen kisailija Lohtajan Veikkojen Juuso Erkkilä.

     Naisten sarjoissa nähtiin hieman enemmän urheilijoita kuin miesten otteluissa. Naisten 7-ottelussa kilpailijoita oli tullut laajasti Suomen alueelta yhteensä seitsemän. Voiton naisissa vei Espoon Tapioiden Karoliina Isoaho 20 pisteen erolla Lappajärven Veikkojen Jutta Väkeväiseen. Kilpailua saatiin jännittää aina viimeiseen lajiin saakka, jolloin Isoaho otti pidemmän korren voittaen reilun viikon päästä 18 vuotta täyttävän Väkeväisen 10 sekunnilla 800 metrin juoksussa. N19-sarjassa voittajaksi tuli naapuripitäjän Eucabeth Kivikangas 4578 pisteellä. Alajärven Ankkureiden nainen sai parhaimmat pisteet pikamatkoilta. 100 metrin aidat hän juoksi aikaan 15,68 sekuntia sekä 200 metrin juoksun aikaan 26,06. Kivikankaalla on hallussaan kauden kärkitulos N17 7-ottelussa 4812 pisteellä ja nyt hän kilpaili siis kisassa itseään vanhempien sarjassa. Myös N17 7-ottelussa voitto matkasi Etelä-Pohjanmaalle, kun Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Valentina Lemettinen hallitsi omaa sarjaansa. Lemettinen keräsi 4638 pistettä, jolla irtosi voitto miltei 700 pisteen erolla toisena tulleeseen Kannuksen Uran Elli-Noora Puustiseen. Lemettinen vei voiton kuudessa lajissa taipuen ainoastaan kuulantyönnössä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Camilla Forsbergille. Lemettinen jäi Kivikankaan kauden kärkituloksesta hieman alle 200 pisteen verran.

 

Juuso

 

Aluemestaruusmoniotteluiden ja ottelukisojen tulokset

Aluemestaruusmoniotteluiden ja ottelukisojen lajikohtaiset tulokset

Takaisin listaukseen