Kalevan Kisoissa neljä virkiäläistä

19.-22.7. kisattiin perinteikkäät Kalevan Kisat eli suomenmestaruuskilpailut. Jyväskylän Harjun stadionilla kilpaillut kisat keräsivät Suomen huiput kilpailemaan suomenmestaruuksista. Kisat on järjestetty jo kunnioitettavat 111 kertaa, joten todella perinteikkäistä kisoista puhutaankin. Virkiäläisiä oli kisoissa mukana yhteensä neljä. Mukana oli tulevaisuuden nuorta kaartia ja hieman tutumpaa ja kokeneempaa osastoa.

     Torstaina naisten 10 kilometrin kävelyssä Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki käveli Tampereen MM-kisoissa viikko sitten kävellyn aikansa tuntumaan. Kauden kärkituloksen hallitsija, naisten 19-vuotiaiden 10 kilometrin kävelyssä tehnyt Kivimäki, sijoittui täpärästi kisassa neljänneksi ajalla 49,32 minuuttia. Kivimäki jäi SM-pronssista ja ennätyksestään vain vaivaiset 5 sekuntia. Voittajaksi naisten kympillä selviytyi Lappeenrannan Urheilumiesten Elisa Neuvonen ajalla 47,54, joka on hänen kauden parhaansa.

     17-vuotias heittäjälupaus Sara Killinen kisasi myös torstaina naisten moukarin karsinnassa. Tuoreella nuorten EM-hopeamitalistilla karsinta ei sujunut aivan odotusten mukaisesti. Sara heitti parhaimmillaan karsinnassa 54,58, joka oikeutti 13. sijaan. Muut kaksi Saran heittoa olivat yliastuttuja. Kaustisella 30.6. tänä kesänä parhaimmillaan neljän kilon moukaria 63,53 metriä heittänyt lupaus ei yltänyt Kalevan kisoissa tasoonsa. Saralla kilpailuvuosia kuitenkin riittää vielä rutkasti. Karsinnan 10 parasta selvisivät loppukilpailuun ja loppukilpailussa kultaa vei Karhulan Katajaisten Krista Tervo tuloksella 68,60.

    Lauantaiaamuna Jyväskylässä kisattiin naisten korkeuden karsinta, jossa Virkiän edustajana oli toisen polven korkeushyppääjä Elina Smolander. Karsinnasta Elina suoriutui puhtaasti ylittäen 170 ja 173 senttimetriä. Sunnuntain finaalissa Smolander hyppäsi ennätyksensä 186 senttimetriä, jolla irtosi 4. sija. Kisa oli erittäin tiukka, sillä voittaja HIFK:n Eleriin Haas hyppäsi 188 senttimetriä, toiseksi tullut korkeuslupaus Ella Junnila ja Jessica Kähärä hyppäsivät saman tuloksen kuin Smolander, mutta heillä oli puhtaampi sarja, joten hopea- ja pronssimitalit jaettiin heille. Elinalla 172, 176 ja 179 senttimetriä ylittyivät ensimmäisellä hypyillä. 182 senttimetristä Smolander pääsi yli täpärästi kolmannellaan. 184 ja 186 senttimetrin ylityksen hän pääsi yli toisellaan, joten Smolanderin hypyt paranivat hiljalleen. 188 senttimetriä oli kuitenkin tällä kertaa liikaa ja se jäi vielä odottamaan.

    Lauantaina kilpaili miesten keihään karsinnassa kokenut Harri Haatainen. Harri heitti Kalevan kisoissa tasaisen sarjan 69,53, 67,85 ja 68,70. Hieman alle 70 metrin tuloksella Haatainen sijoittui karsinnassa sijalle 12. Karsinnasta loppukilpailuun selvisi 10 parasta heittäjää. Loppukilpailussa pisimmän korren veti odotetusti kauden kärkitulosta hallussaan pitävä IF Raseborgin Oliver Helander. Helanderin heitto kantoi parhaimmillaan 81,26 metriin. Kisassa hän oli ainoa yli 80 metrin ylittänyt urheilija.

 

Juuso

 

Kalevan Kisat 19.-22.7. tulokset

N 10 km kävely tulokset 

N Moukari karsinta tulokset

N Korkeus loppukilpailu tulokset

M Keihäs karsinta tulokset

Takaisin listaukseen