Piirinmestaruudet ratkottiin Kuortaneella

 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruudet ratkottiin Kuortaneella 28.-29.7. Sisuhuipentumat olivat Lapuan Virkiän, Kuortaneen Kunnon sekä Alavuden Urheilijoiden yhteistyössä järjestämät kisat. Toimintaa kentällä riitti kaksi päivää ja hellesää suosi toimitsijoita, taustajoukkoja, katsojia ja miltei 400 urheilijaa. Virkiäläisiä kentällä vilisi myös rutkasti ja osallistujia oli saatu seurasta runsaasti mukaan. Jotkut kilpailivat useammassa lajissa, kun taas toiset kisasivat keskittyen ainoastaan yhteen lajiin. Kisoissa urheilija sai osallistua maksimissaan neljään lajiin.

    P15 100 metrin juoksussa Valtteri Louko tuli mestariksi ajallaan 11,94 sekuntia alittaen ainoana alle 12 sekunnin. Tällä ajalla Valtteri juoksi satasen lähelle omaa pari viikkoa sitten juostua ennätystään. Valtteri voitti myös P15 300 metrin juoksun ennätyksellään 38,34, P15 100 metrin aidat ajalla 14,22 sekuntia ja P15 300 metrin aidat ajalla 40,65. 300 metrin aitojen tulos on Valtterin ennätys ja kauden kärkitulos 15-vuotiaissa. Valtteri pitää hallussaan myös P15 100 metrin aitojen kauden kärkitulosta. Valtteri oli Kuortaneen P15 sarjan todellinen pika- ja aitajuoksukuningas voittaen neljä mestaruutta.

     100 ja 300 metrin aidoissa Valtteria vuotta nuorempi Juho Kallio sijoittui pronssille molemmissa lajeissa. Juho Kallio hyppäsi P15 pituudessa uuden ennätyksensä 5,49 metriä sijoittuen tässäkin pronssille. Juhon jokainen mitattu hyppy parani entisestä ja kisan aikana hän paransi ennätystään koko ajan. P15 kolmiloikassa ja keihäässä Virkiän Santeri Yliselä toi lisää mitaleja Virkiälle sijoittuen molemmissa lajeissa pronssille. Kolmiloikassa Yliselä hyppäsi ennätyksensä 11,24 ja keihäässä hän heitti 43,63 metriä. Aivan älyttömän mahtavia tuloksia tässä ikäluokassa jatkoi vielä Teemu Pihlajamäki, joka voitti P15 2000 metrin juoksun ajalla 7.21 minuuttia voittaen Alahärmän Kisan Mika Ketolan kahdella sekunnilla. Teemun varma juoksu toi mestaruuden, vaikka hirmuvauhtia Teemu ei tasoonsa nähden Kuortaneella painanutkaan. P13 60 metrin aidoissa Julius Hirvelä pinkoi ennätyksellään voittajaksi ajalla 9,94. Julius alitti ainoana kisassa alle kymmenen sekunnin. Lisäksi Hirvelä tuli kolmanneksi P13 60 metrissä ennätysajallaan 8,50.

     Jos poikien puolella mitaleja sateli rutkasti, niin tytöt pistivät tuulemaan samalla tavalla. T15 100 metrin juoksun voitti Inka-Maria Ylitalo ajalla 12,75. Loppukilpailussa Inka-Maria voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Saana Takalan 2 sadasosasekunnilla. Alkuerien perusteella Inka-Maria lähti loppukilpailuun toiseksi parhaalla ajalla, mutta Inka-Maria näytti tiukan paikan tullen kaapin paikan takana pinkoville seinäjokisille juoksijoille. Myös 300 metrin aidoissa Inka-Maria tuli mestariksi ajalla 48,68, joka on hänen ennätyksensä kyseisellä matkalla. Ennätystehtailuaan Ylitalo jatkoi myös korkeudessa, jossa hän ylitti 143 senttimetriä, joka riitti piirinmestaruuskisojen toiseen sijaan. Inka-Marian sarja oli puhdas aina 143 senttimetriin saakka ilman pudotuksia. Inka-Maria tuli toiseksi myös T15 80 metrin aidoissa tuloksella 12,60 sekuntia häviten voittajalle ainoastaan 2 sadasosasekuntia. T15 300 metrin juoksussa Pihla Jaatinen oli kolmas ennätyksellään 45,97.

    T13 kuulantyönnössä Viivi Louko tuli mestariksi ennätyksellään 10,83 metriä voittaen viidellä sentillä Kauhavan Wisan Elli Seppäsen. Virkiäläisille tuli T13 moukarin kaksoisvoitto, kun Louko voitti myös T13 moukarin tuloksella 40,88 metriä ja Taru Killinen tuli toiseksi tuloksella 36,08 metriä. Loistavia haastajia tulossa moukarilupaus Sara Killiselle. Ehkä tulevaisuudessa naisten moukaria hallitsee kolme Lapuan Virkiän naista. Taru Killinen tuli T13 seiväshypyssä kolmanneksi tuloksellaan 190 senttimetriä. T13 60 ja 200 metrin aidoissa Sofia Mattila otti kolmannet sijat molemmissa aitalajeissa. Anni Takamaa tuli T13 kolmiloikassa toiseksi tuloksella 9,03 metriä, jonka hän hyppäsi viimeisellään.

     Jos poikien sarjassa Valtteri Louko oli kuningas omassa ikäluokassaan, niin Linnea Hirvelä näytti vastaavaa omassa T11 ikäluokassaan. Linnea voitti 60 metrin juoksun loppukilpailun ajalla 8,89 sekuntia alittaen ainoana kisassa alle 9 sekunnin. Alkuerässä Linnea paineli kovempaa 8,78 sekuntia, mutta loppukilpailussa hän säästeli voimia viikonlopun muille kolmelle lajilleen. 60 metrin aidoissa Linnea paransi ennätystään voittaen suvereenisti ajalla 10,22 jääden Suomen kauden kärkituloksesta 16 sadasosaa. Linnea voitti myös hyppylajit hypäten pituutta parhaimmillaan 4,54 metriä. Tasaisen sarjan pituudessa tehnyt Linnea jatkoi kolmiloikassa voittajana tuloksella 10,06 metriä, jolla hän voitti toisena tulleen reilulla metrillä, joten dominointi oli huimaa. Nelinkertainen mestari uurasti koko viikonlopun tasaisesti. Saman ikäluokan 1000 metrin juokussa Mirva Näykki nappasi kolmannen sijan ajalla 3,41 minuuttia. 

    T10 kolmiloikassa Alisa Takamaa oli toinen tuloksella 7,61 metriä. Vain 2 senttimetriä jäi seuratoveristaan Rebecca Söderholm sijoittuen kolmanneksi omalla ennätyksellään. Lisäksi 60 metrin aidoissa Takamaa tuli kolmanneksi ajalla 12,07 sekuntia. T10 moukarissa Emmi Koski otti toisen sijan tuloksella 14,27 metriä ja kiekossa Emmi heitti ennätyksensä 13,93 metriä, joka oikeutti kolmanteen sijaan. Vuotta nuoremmassa ikäluokassa T9 kuulassa Angelina Heinäheimo tuli mestariksi tuloksellaan 6,16 metriä ja T9 moukarissa Anna Koski heitti ennätyksensä 9,39 metriä sijoittuen kolmanneksi.

     Yleisurheilun taso Suomessa ja maailmalla on kovaa ja menestyäkseen töitä on tehtävä paljon, mutta viisaasti. Ainoastaan treeneissä käynti ei riitä tulosten maksimoimiseksi, vaan tarkkaa työtä on tehtävä vuorokauden ympäri – treenin kanssa yhtä tärkeitä osa-alueita ovat ravinto ja lepo. On myös muistettava, että jokainen urheilija edistyy yksilöllisesti ja itselleen on hyvä antaa aikaa. Liikunnan harrastaminen on tärkeintä, vaikka kilpailu onkin kovaa. Sisuhuipentumassa Virkiä ylsi toiselle sijalle Seinäjoen Seudun Urheilijoiden jälkeen 260 pisteellä. Seinäjokiset saivat huipentumassa 455 pistettä. Näin hienolla menestyksellä Virkiä todisti, kuinka priimaa yleisurheilua se tuottaakaan!    

Juuso

 

Valtteri Louko hallitsi pikamatkoja.

Linnea Hirvelä saalisti Kuortaneelta 4 mestaruutta.

 

PM-kilpailut tilastopaja tulokset

PM-kilpailut lajikohtaiset tulokset

Takaisin listaukseen