Toisessa Seuracupin osakilpailussa haastavat olosuhteet

2.8.2018 kilpailtiin Kauhavan keskusurheilukentällä toinen ja viimeinen seuracupin osakilpailu, jonka perusteella Virkiä varmisti paikan 1.9. Valkeakoskella järjestettävään Seuracup Giga -sarjan finaaliin. Vankassa finaalivauhdissa ollut Virkiän joukkue toi varmalla suorittamisella kelpo pistemäärän Kauhavalta.

    Torstai-iltana käydyssä kilpailussa saatiin jännittää sekä tuloksia että säätä. Kilpailu päästiin aloittamaan melko hyvässä säässä, mutta noin puolen tunnin kilpailemisen jälkeen alkoi sataa ja ukkostaa. Hetken pienessä sateessa kilpailtiin, mutta kilpailu keskeytettiin, kun kentän viereiseen lämpökeskuksen torniin iski salama. Urheilijat, toimitsijat ja taustajoukot menivät sadetta ja ukkosta suojaan joukkueiden telttoihin, omiin autoihin ja muihin sateensuojiin. Rankkasade ja ukkonen kesti noin puolisen tuntia, joten kilpailun aikataulu hieman venyi. Lapualaisten lisäksi urheilijoita oli Kauhavalta, Alavudelta, Ähtäristä, Töysästä, Lappajärveltä ja Alajärveltä.

    Pienen tauon jälkeen kisoja saatiin jatkettua. Jotkut juoksujen tulokset jouduttiin ottamaan käsiajoin, joten tuloksista puuttuvat käsiaikojen pyöristämiset. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan urheilijat suoriutuivat kisasta loppuun moitteitta ja onneksi olosuhteet ovat kilpailussa samat jokaiselle urheilijalle. Pistepottia kasvatti mukavasti jokainen urheilija omalla panoksellaan. 

      Muhkeimmat pisteet Virkiälle toivat odotetut nimet, mutta jokaisen urheilijan panos oli erittäin tärkeä lopputuloksen kannalta. Muhkeimpia pistepotteja virkiäläisistä toivat muun muassa hurjassa vireessä oleva Valtteri Louko P15 100 metrin aidoissa, kun hän viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,76 sekuntia. Tämä aika toi Virkiälle 769 pistettä. Louko voitti toisena tulleen 3 sekuntilla selkeästi. Saman sarjan Juho Kallio voitti 300 metrin juoksun ajalla 40,40 sekuntia tuoden Virkiälle 697 pistettä. T15 80 metrin aidoissa Inka-Maria Ylitalo pinkoi hienosti voittoon ajalla 12,67 sekuntia. Ylitalon aika oli samaa luokkaa kuin hänen viikonloppuna Kuortaneella juoksemansa piirinmestaruuskilpailussa. Vankka suorittaminen toi tästä Virkiälle 643 pistettä. P13 60 metrin aidoissa Julius Hirvelä toi 596 pistettä juosten maaliin ensimmäisenä ajalla 10,04 sekuntia. Ennätyksensä tuntumaan juossut Julius oli ylivoimainen kilpailussaan voittaen toisena tulleen sekunnilla. Juliuksen sisko Linnea Hirvelä pinkoi myös veljensä tavoin voittoon T11 60 metrin aidoissa. Linnean aika maalissa oli 10,10 sekuntia. Linnea tuloskehitys on parantunut koko ajan kesän mittaan ja nähtäväksi jää, koska Linnea painelee aidat alle 10 sekunnin. Virkiälle kertyi tästä tuloksesta 541 pistettä. Kävelykilpailussa oli tungosta urheilijoiden lähtiessä matkaan. Rykelmä kuitenkin hajosi nopeasti ja kävelijälupaus Heta Veikkola voitti T15 sarjan 1000 metrin kävelyn noin minuutin erolla toisena tulleeseen. Hetan aika maalissa 4.41 minuuttia toi Virkiälle 535 pistettä lisää. Heta pitää hallussaan kauden kärkitulosta T15 3000 metrin kävelyssä.

    Kokonaisuudessaan Virkiä keräsi Kauhavalta 11025 pistettä, mikä oli paras pistemäärä. Kauhavan ja Alavudella 19.6. käytyjen kisojen perusteella Virkiällä on kasassa 23006 pistettä, jolla sijoitutaan koko Giga-sarjassa kolmanneksi. Joukkueita Giga-sarjassa on yhteensä 37 kappaletta, joista 15 parasta pääsee 1.9. Valkeakoskella kisattaviin Giga-sarjan finaaleihin. Muutamilla alueilla ei ole vielä Seuracupia kilpailtu, joten tulokset elävät vielä. Kuitenkin tällä hetkellä pisteiden perusteella voitaisiin sanoa, että Virkiä nähdään Giga-sarjan finaalissa. Lopullinen sijoitus Giga-sarjassa selviää 8.8., kun kaikki Seuracupin osakilpailut on kilpailtu. 

 

Juuso

 

Seuracupin 2. osakilpailun tulokset Tilastopaja

Seuracupin 2. osakilpailun lajikohtaiset tulokset 

Lapuan Virkiän pisteet

Giga -sarjan pistetilanne

Takaisin listaukseen