Alavudella kisattiin piirinmestaruusviestit su 19.8.

Virkiältä lähti bussillinen porukkaa kisaamaan Sisuviesteihin Alavuden keskusurheilukentälle. Sarjoja oli 9-vuotiaille, 11-vuotiaille, 13-vuotiaille sekä 15-vuotiaille tytöille ja pojille. Viestit olivat pääsääntöisesti pika- ja pitkänmatkan viestejä, mutta vanhemmilla ikäluokilla oli myös aitaviestejä. Yhteensä Alavudella kisasi kaikkiaan 14 virkiäläisjoukkuetta. Lukuisten sairastapausten ja loukkaantumisten takia kolme joukkuetta ei päässyt matkaan laisinkaan mukaan, joten joukkueiden kokoamisessa oli tänä vuonna erityisiä haasteita.

       Virkiä oli P15 4x80 metrin aidoissa ainoana osallistujana maalissa ajalla 47,09 sekuntia. Aika on Suomessa tilastokakkonen, joten pojat pinkoivat erinomaisesti ilman vastuksia. Joukkueessa kisasivat Juho Kallio, Santeri Yliselä, Teemu Pihlajamäki ja Valtteri Louko. P15 4x100 metrin juoksussa Louko, Kallio, Yliselä ja Roope Koivulahti tulivat alkuerissä toiselle sijalle ajalla 48,57 sekuntia. Voiton vei Seinäjoen Seudun Urheilijoiden joukkue ajalla 48,43 sekuntia. Loppukilpailussa Virkiän joukkueen paras terä oli hieman kateissa ja joukkue juoksi kolmanneksi ajalla 48,95 sekuntia. Voiton vei loppukilpailussakin SSU:n joukkue ajalla 48,04 sekuntia. Saman sarjan 4x800 metrin juoksussa Virkiä oli toinen. Yliselä, Louko, Kallio ja Pihlajamäki juoksivat maaliin ajalla 10.22,38 minuuttia. Voiton vei tässäkin SSU:n joukkue suvereenisti voittaen virkiäläiset yli minuutilla.

      T15 pikajuoksuviestissä Inka-Maria Ylitalo, Pihla Jaatinen, Emma Ala-Fossi ja Henni Talvitie juoksivat alkuerissä eränsä voittoon ajalla 54,34 sekuntia. Loppukilpailussa joukkue taipui kolmanneksi ajalla 54,98 sekuntia. Voittajaksi loppukilpailussa tuli ylivoimaisesti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden joukkue ajalla 51,13 sekuntia. Lappajärven Veikkojen tytöt kirivät toiseksi, 54,72 sekuntia. Pitkässä viestissä T15 virkiäläiset tulivat myös kolmanneksi. 4x800 metrin kisassa kisasivat Jaatinen, Ala-Fossi, Ylitalo sekä Emmi Hietala. Virkiäläiset tulivat maaliin ajalla 11.30 minuuttia. SSU:n joukkue voitti myös pitkän matkan viestin ajalla 10.55 minuuttia ja Kauhavan Wisan joukkue oli maalissa sekunnin myöhemmin. T15 4x80 metrin aidoissa Ylitalo, Talvitie, Jaatinen ja Ala-Fossi juoksivat kolmanneksi ajalla 56,60 sekuntia. Voittaja maalissa oli jälleen kerran SSU:n joukkue ajalla 51,51 sekuntia ja toisena Ilmajoen Kisailijoiden aiturit. Virkiä sai siis kolme kolmoissijaa T15-ikäluokasta.

      Tyttöjen 11-ikäluokassa Virkiä saalisti kultaiset mitalit sekä pika- että pitkänmatkanjuoksussa. Alkuerissä Mirva Näykki, Linnea Hirvelä, Teea Härsilä ja Emmi Säntti juoksivat maaliin ajassa 30,04 sekuntia, mikä riitti erävoittoon ja alkuerien kokonaistuloksen parhaimpaan tulokseen. Loppukilpailussa joukkue paransi suoritustaan vielä mukavasti ja maalissa tytöt olivat ajassa 29,72 sekuntia. Virkiä alitti kisassa ainoana alle 30 sekunnin, joten valmentaja Nella Tuuri voi olla tyytyväinen joukkueensa juoksuun. Pikaviestijoukkueita oli mukana yhteensä 20. Samassa ikäluokassa 4x600 metrin viestissä Hirvelä, Näykki, Iines Sikkilä ja Janika Långsjö tulivat maaliin pikaviestin tavoin ensimmäisenä. Maalissa kello pysähtyi aikaan 8.32,27 minuuttia ja tällä tuloksella voitettiin toisena tullut Ähtärin Urheilijoiden joukkue 20 sekunnilla. Tuurin lisäksi valmentajana joukkueessa toimi Heli Killinen ja he valmensivat kesällä kyseistä ikäluokkaa myös yleisurheilukoulussa.

     Tyttöjen nuorimmassa ikäluokassa saatiin jännittää kisaa loppumetreille saakka, kun T9 4x400 metrin kisassa Sanni Sippola, Anna Koski, Sofia Marjamäki ja Angelina Heinäheimo tulivat maaliin ensimmäisenä ajassa 5.59,33 minuuttia. Toiseksi tuli Jalasjärven Jalaksen joukkue häviten vain 4 sadasosaa ja kolmanneksi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden joukkue ajalla 5.59,76 minuuttia. Kisassa oli mukana 16 joukkuetta, joista Virkiä tuli nopeiten maaliin todella tiukassa kisassa. Valmentajana joukkueessa toimi moukarilupaus Sara Killinen.

      Muita kilpailijoita Alavudella olivat T13 4x100 metrin joukkue, jossa kilpailivat Viivi Louko, Taru Killinen, Anni Takamaa ja Sini Hietala. Alkuerissä tytöt juoksivat kolmanneksi ja loppukilpailussa he jäivät neljänneksi ajalla 58,11 sekuntia. T11 4x50 metrin juoksussa Virkiän toisessa joukkueessa kilpailivat 9-10 -vuotiaat Janika Långsjö, Iines Sikkilä, Alisa Takamaa ja Emmi Koski. Tytöt juoksivat alkueriensä kolmannelle sijalle ajalla 32,44 sekuntia, mikä lupaa ensi vuodelle hyviä asetelmia. P9 4x400 metrin juoksussa Roni Leskellä, Matias Torppa, Topias Härsilä ja Joona Suokko juoksivat yhdeksänneksi hieman yli 6 minuutin ajalla. 8x40 metrin viestissä Virkiän joukkue tuli alkuerissä eränsä toiseksi ajalla 58,30 sekuntia ja loppukilpailussa viidenneksi ajalla 58,43 sekuntia. Kokonaisuudessa Virkiälle siis kisoista 9 mitalia, joista 4 oli kultaisia, 1 hopeinen ja 4 pronssia.

 

Juuso

 

T11 pikaviestin kultajoukkue, jossa juoksivat Linnea Hirvelä (vas.), Teea Härsilä, Emmi Säntti ja Mirva Näykki.

Kuva: Pekka Takamaa

 

Tulokset Sisuviestit 19.8. Tilastopaja

Tulokset Sisuviestit 19.8. Tuloslista

Takaisin listaukseen