Tiedotteet

Jo perinteeksi muodostuneet Virkiän tonttusprintit juostiin Patruuna-areenassa 8.12. Nimensä mukaisesti kilpailuissa juostiin pika- ja aitamatkoja 33 osallistujan voimin. Päivän aikana nähtiin yhteensä 57 lajisuoritusta pääsääntöisesti Virkiäläisurheilijoiden toimesta, mutta osallistujia oli myös muualta Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueelta. Lisäksi kilpailuissa juostiin neljä uutta Etelä-Pohjanmaan piirinennätystä Juho Kallion ja Inka-Maria Ylitalon toimesta.  

 

 

Juho Kallio juoksi P14-sarjan 60 metrin aidat aikaan 8,69, jolla rikkoi muutama viikko sitten juoksemansa entisen piirinennätyksen yhdellä sadasosasekunnilla. Hän juoksi myös saman ikäluokan piirinennätyksen 50 metrillä, ajalla 6,60. Entinen pe oli saman seuran Valtteri Loukon 6,68 vuodelta 2017. Inka-Maria Ylitalo puolestaan juoksi T14/15-sarjojen piirinennätyksen 50 metrin pikamatkalla, ajalla 6,96. Entinen 14-vuotiaiden pe oli Vaasan Vasaman Piia Kyntäjän 7,12 vuodelta 1994 ja 15-vuotiaiden pe niin ikään Vaasan Vasamaa edustaneen Karoliina Salmisen 7,01 v. 1995. Lisäksi Vaasan Vasaman Jaana Sippola on juossut 14-vuotiaana vuonna 1978 käsiajan 6,8. (EPU Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu Ry) 

 

Kuten jo aiemmissa hallikauden kilpailussa monet nuoret tekivät omia uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Nämä ennätykset merkataan tuloslistassa lyhenteellä PB.  Harjoituksista tutussa ympäristössä käydyt kilpailut antavat useille nuorille urheilijoille ensimmäisen kilpailukokemuksen ja innostuksen kilpailemiseen. Kiitokset kilpailuista siis Virkiän yleisurheilujaostolle sekä kilpailujen toimitsijoille.  

POP Tonttusprinttien 8.12. tulokset löydät tästä

Takaisin listaukseen