Anniina Kivimäki alitti nuorten EM-rajan

Anniina Kivimäki ja Heta Veikkola kilpailivat Tshekin Podebradyssa maantiekävelyssä.

Anniina käveli ensimmäistä kertaa urallaan 20 kilometriä, tehden ennätysaikansa 1.46,49. Tuo aika alittaa 11 sekunnilla ensi kesänä Ruotsin Gävlessä käytävien alle 22-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajan. Kilpailu täytti sille asetetut tavoitteet, jotka olivat ehjä 20 kilometrin suoritus ja EM-rajan alitus. Aikainen rajan alitus mahdollistaa rauhallisen valmistautumisen kevään ja kesän ajan kohti heinäkuussa järjestettäviä EM-kilpailuja. 

Anniina eteni koko kilpailun ajan vauhtisuunnitelman mukaisesti. Viimeiset kilometrit olivat odotetusti vaikeita ja vauhti hidastui hieman, mutta katkeamista ei tapahtunut missään vaiheessa. Kilpailun lopussa Anniina jännitti itsekin tulosrajan alittumista, sillä lähes kaksi tuntia kestävässä suorituksessa, 11 sekuntia on lopulta pieni aika. Anniina käänsi kuitenkin sekuntit puolelleen ja pääsi maalissa tuulettamaan rajan alitusta. Lisäjännitystä kilpailuun toivat ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa mukana olleet omat urheilujuomat, joita Anniina on tottunut käyttämään ainoastaan harjoituksissa, sillä lyhyemmillä matkoilla niitä ei ole. Myös niiden kanssa toimiminen sujui kuitenkin ongelmitta. 

Anniina koki 20 kilometrin matkan miellyttäväksi, erilaisen väsymisen ja kilpailun tunnelman myötä. Kilpailusta palautuminen sujui ongelmitta ja Anniina on päässyt jatkamaan kevään harjoituskauttaan. Tällä hetkellä Anniina harjoittelee Isossa-Britanniassa Leeds Beckett-yliopiston kilpakävelyryhmän kanssa. Anniina kilpailee seuraavan kerran kesäkuun alussa Savonlinnassa, jossa käydään SM-maantiekävelyt. 

16-vuotias Heta Veikkola puolestaan käveli tutulla 17-vuotiaiden 5:n kilometrin matkalla viidenneksi. Hyvin sujuneiden harjoitusten myötä Heta pystyi parantamaan aiempaa ennätystään peräti 34 sekuntia ja uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 25.23. Vaikka Heta osasi odottaa ennätystä, myös matkalla ollut mahtava kannustus auttoi sen synnyssä. Ulkomailla kilpaileminen oli Hetalle jännittävä ja opettava kokemus, jossa hän pääsi näkemään ikäistensä tasoa ja kilpailemaan kovatasoisessa joukossa, jossa hän menestyi mainiosti.

-Julia

 

 

Tuloksia:

Naiset 20 km kävely:

1) Eleonora Giorgi Italia 1.27.46

2) Alegna Gonzalez Meksiko 1.30.21

3) Mirna Ortiz Guatemala 1.31.38

28) Anniina Kivimäki Suomi 1.46.49 (kkk)

Enni Nurmi keskeytti.

 

17-v. 5 km kävely: 

1) Mathilde Frenzl Saksa 24.07

2) Emily MacHugh Irlanti 24.37

3) Maren Bekkestad Karlsen Norja 25.13

5) Heta Veikkola Suomi 25.23

Ellen Seisto disk

 

Urheiluliiton uutisen kilpailusta näet TÄSTÄ

Takaisin listaukseen