Virkiän naisille SM-hopea ja piirinennätys kävelyviestissä

Virkiän naisille SM-hopeaa ja piirinennätys kävelyviestissä

Naisten 3x3000 metrin kävelyviestin mitaliehdokkaisiin kuulunut Virkiä vastasi huutoon ja uusi kolmikolla Heta Veikkola, Sanna Mäenpää ja Anniina Kivimäki viimevuotisen SM-hopeansa sunnuntaina Ylivieskassa jatkuneissa viestinjuoksun SM-kilpailuissa. Mestaruuden vei Espoon Tapiot ajalla 42.29,93 ja toiseksi uudella piirinennätysajalla 43.28,00 sijoittunut Virkiä jätti selvästi taakseen ajalla 44.54,56 pronssia napanneen Pyhäselän Urheilijat.

 -Viime vuonna hävisimme kullan loppukirissä. Tällä kertaa eroa kärkeen tuli reilusti, mutta me tulemme vielä, vakuutti ankkuri Kivimäki. Hänen sanoihinsa on helppo uskoa, kun Virkiän viimevuotinen aika 46.16,56 parani lähes kolmella minuutilla ja sen turvin meni nurin lähes minuutilla Kauhavan Wisan naisten vuonna 2004 kävelemä entinen pe -aika 44.13,85. Virkiä otti jo neljännen mitalinsa naisten kävelyviestissä, kun lapualaisten mitalitili aukesi jo vuonna 1998 pronssilla ja jatkui seuraavana vuonna hopealla ajoin 47.53,06 ja 47.38,12. Ja mikä hienointa, kun tällä vuosituhannella on noista ajoista puristettu pois yli neljä minuuttia. Suomen ennätys on kolmen vuoden takaa, ja se on Espoon nimissä niinkin kovalla ajalla kuin 40.13,27.

Räväkkä alku

Virkiän viestin aloitti 16-vuotias Heta Veikkola ja vahvasti aloittikin, sillä hän karkasi pikku hiljaa muilta ja äityi pitämään kaikkien aikojen kovinta vauhtiaan 3000 metrillä ja toi joukkueensa värit ylivoimaisessa johdossa vaihtoon. -Piti pystyä tällaiseen vauhtiin (14.01,1), jotta voimme taistella mestaruudesta.

Viime kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen kilpakävelyn pariin palannut 27-vuotias Sanna Mäenpää lähti päättäväisesti omalle osuudelleen, mutta hän ei pystynyt millään pitämään takanaan Espoon Enni Nurmea. -Kun tiesin näin käyvän, keskityin omaan kävelyyn. Ihan en pystynyt 15.30,00 aikaan, mutta aika (15.45,9) oli ihan ok omaan tasoon nähden, juttusi Mäenpää.

Virkiän naisten ankkuriksi pituusjärjestyksen mukaan valikoitunut 20-vuotias Anniina Kivimäki olisi mieluusti lähtenyt matkaan pikkuisen etumatkan turvin, mutta toisin kävi.
-Kun tiesin Helen (Haapaniemi) olevan kovempi 3000 metrillä kuin minä (13.41,0), keskityin siihen, että teemme uuden piirinennätyksen, selvitti Kivimäki.

Koko kolmikko osasi nauttia hopeasta ja ennätyksestä, sillä he ovat kehittyneet rutkasti viime kaudesta seuralle tulleen palkinnon pokanneen kävelyguru Marko Kivimäen opein.

Aituripojille kuudes sija

Viime vuonna P15-sarjan 4x80 metrin aitajuoksuviestissä SM-hopeaa huuhtonut Virkiän kvartetti Valtteri Louko, Santeri Yliselä, Teemu Pihlajamäki ja Juho Kallio jatkoi hyviä esityksiään M17-sarjan 4x100 metrin aitajuoksuviestissä ja nappasi kauden parhaalla ajallaan 56,27 kuudennen sijan.
-Meidän vuoromme on ensi vuonna, sillä pääsemme silloin iän puolesta tähän sarjaan, tuumi avausosuuden juossut Louko.

Pika- ja aitajuoksua päälajeinaan pitävä Louko oli tyytyväinen finaalijuoksuunsa ja siihen, että alkuerissä juostu joukkueen aika 57,18 parani lähes sekunnilla ja sijoituskin yhdellä pykälällä.

-Olin terävämpi kuin alkueräjuoksussa ja sain ehjän juoksun, iloitsi Yliselä.
-Kolautin jalkaa muutaman kerran aitaan, jolloin rytmi vähän kärsi, selvitti Pihlajamäki.
Ankkurina juossut joukkueen kuopus, 15-vuotias Juho Kallio veti alkuerän ja finaaliin samaan tahtiin, eikä lainkaan vierastanut korkeampia aitoja mitä omassa sarjassaan juoksee. -Pystyin puristamaan hyvin molemmissa juoksuissa, kun ei ollut mitään ongelmia.

Nelikko (Yliselä, Kallio, Pihlajamäki ja Louko) juoksi myös 4x100 metrin viestin ja sijoittui omassa alkuerässään neljänneksi ajalla 45,98, mikä oikeutti lopputuloksissa sijalle 12.

Tyttöjen finaalipaikka karkasi

Virkiän Viivi Loukon, Inka-Maria Ylitalon, Anni Takamaan ja Sofia Mattilan pikaviestin finaalipaikka karkasi täpärästi, vaikka tytöt kellottivat T15-sarjan 4x100 metrin viestin neljännessä alkuerässä kauden parhaaksi ajakseen 51,62 ja sijoittuivat kolmanneksi. Tytöt karsiutuivat tuhannesosien turvin, sillä samainen 51,62 riitti aikojen perusteella jatkoon viidennessä erässä neljänneksi sijoittuneelle Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueelle. Juoksivatpa Virkiän tytöt kovempaa kuin pari sijoituksen perusteella finaaliin päässyttä joukkuettakin, jotka olivat omassa erässään toisena. Saman sarjan 4x80 metrin aitajuoksuviestissä Virkiä oli joukkueella Louko, Taru Killinen, Mattila ja Ylitalo kolmannessa erässä kolmas ajalla 53,21, muttei se riittänyt finaaliin.

- Jorma Taini

Kuva: Jorma Taini

Kuva: Jorma Taini

Kuva: Julia Kallio

Takaisin listaukseen